De wegh van Meijl op Seven

Opening 11 okt 2020

Opening van De Wegh van Meijl op Seven op zondag 11 oktober 2020

Startplaats is het terrein bij de St. Willibrordusput aan de Kalishoek – Hof te Meijel
Ondanks de Corona-beperkingen gaat de opening van de WvMoS door. We willen er met nadruk op wijzen, zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden.

Informatie voor deelnemers

Parkeren:
kan bij het naastgelegen industrieterrein De Wielen. In de straten Hof, Banmolen en Kruisstraat en omgeving is voldoende parkeerruimte.

Startpunten:
Het startpunt is bij de St. Willibrodusput te Meijel. De route heeft een totale lengte van 21 kilometer. De eerste halteplaats is Grashoek. Hier zijn koffie, thee en belegde broodjes verkrijgbaar. Ook zijn toiletten aanwezig. Vanaf Grashoek is nog ongeveer 12 kilometer te gaan.Voor een kortere afstand kan men ook vanaf hier vertrekken.

Gratis deelname:
Alle deelnmers krijgen een gratis stempelkaart waarop naam en tijden genoteerd kunnen worden. Deelname is geheel kostenloos. Wel is bij beide startpunten, zowel in Meijel als in Grashoek, een mooie routekaart verkrijgbaar. De prijs hiervan bedraagt € 5,-.

Onderweg:
Tijdens de wandeling komt u voorbij de tien basaltzuilen. Deze zijn allemaal bemenst met vrijwilliger. Zij stempelen uw kaart af, noteren de tijd en geven antwoord op uw vragen.

Vertrektijden:
Vanaf 8.00 uur in de ochtend mag vanuit Meijel vertrokken worden. Voor een kortere afstand mag vanaf 9.00 uur vanaf het plein voor de kerk in Grashoek vertrokken worden. Ook hier is voldoende parkeergeleheid.

Pendeldienst:
Vanaf 8.00 uur worden deelnemers met een bus vanuit Horst en Sevenum naar de strartplaatsen gebracht. Vanaf 12.00 uur rijdt ieder uur een bus vanaf de kerk in Sevenum via Grashoek om deelnemers weer terug te brengen naar hun voertuig in Meijel.

Eindpunt:
Het eindpunt van de route is de tiende zuil deze staat bij binnenkomst in de Sevenumse kerk, hier legt de deelnemer haar/zijn hand op die laatste zuil en overdenkt de beleving die onderweg is opgedaan. Deze laatste zuil heeft een komvormige bovenzijde die hiervoor bewust door de kunstenaar is ingeslepen. De kerk en aangrenzende Mariakapel, naast de hoofdingang zijn hiervoor dag en nacht geopend.

Download hier meer informatie over de opening